Un website gratuit este un site web pentru care nu ești nevoit să plătești inițial niciun ban DAR va avea anumite limitări care țin de funcționalitate, estetică (design web) și optimizare pentru motoarele de căutare.
Vrei un website gratuit?
Poți să îți faci un site web gratuit care să arate destul de bine. Ai nevoie de timp, răbdare și dobândirea unor cunoștințe tehnice.
La o căutare rapidă pe google pentru „free website” vei găsi o listă lungă de companii care oferă website gratuit.
Printre cele mai cunoscute nume sunt:
- Wix
- Squarespace
- Webflow
- WordPress.com
În ultimul timp au început să apară și nume mai „grele” precum GoDaddy, Mailchimp, Google etc. care oferă posibilitatea de a avea un site gratuit.
Cum poți avea un site web gratuit?
Chiar dacă un site web gratuit nu costă bani, el costă timp și cunoștințe. Majoritatea companiilor care oferă un website gratuit au o limită de 14 sau 30 de zile în care poți folosi serviciul fără să plătești nimic.
Unele companii îți oferă posibilitatea de a avea un site web gratuit pe termen nelimitat dar nu poți avea propriul domeniu ci va putea fi accesat printr-un subdomeniu, de exemplu: cippo.webflow.io.
Website gratuit pe Wix
Wix îți oferă posibilitatea să ai un site gratuit timp de 14 zile dar numai dacă anulezi comanda plasată în cel târziu a 14-a zi.
Site gratuit pe Squarespace
La fel ca în cazul Wix, Squarespace îți oferă posibilitatea să ai un site gratuit timp de 14 zile: https://support.squarespace.com/hc/en-us/articles/206536827-Starting-a-Squarespace-trial
Site web gratuit pe Webflow
De exemplu pe Webflow poți avea site gratuit care poate fi accesat la o adresă de pe un sub domeniu precum cippo.webflow.io. Dacă dorești să accesezi numesite.ro trebuie să treci pe un plan plătit: https://webflow.com/pricing.
Site gratuit pe WordPress
Dacă nu te deranjează să ai numele site-ului urmat de wordpress.com atunci îți poți crea un cont pe https://wordpress.com îți alegi o temă/template/șablon și îți construiești site-ul după bunul plac. Vei pute accesa site-ul la o adresă de pe sub domeniu precum numesite.wordpress.com.
Site gratuit de la Google
Dacă ai cont de Google My Business atunci poți avea site web gratuit care poate fi accesat la o adresă care conține business.site precum numesite.business.site ceea ce arată puțin mai bine în bara cu adrese a browser-ului web.
Site găzduit gratis pe GitHub
Știu că nu am menționat github.com în listă dar aici deja începe să devină puțin mai tehnic. GitHub îți oferă posibilitatea să ai un site web static găzduit gratuit și accesibil la o adresă web personală precum numesite.ro. Mai multe informații în limba engleză pe https://docs.github.com/en/pages/getting-started-with-github-pages/about-github-pages#publishing-sources-for-github-pages-sites
Dacă nu ai bani sau nu vrei să plătești un expert atunci va trebui să investești timp și multă răbdare.
Lasă un răspuns